Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ηρεμίστε τα παιδιά σας όπου και αν βρίσκεστε.

Όλα τα παιδιά, υπάρχουν στιγμές, που δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Ορισμένα μάλιστα δυσκολεύονται πολύ περισσότερο. Πώς μπορεί λοιπόν ο γονιός να βοηθήσει το παιδί του να αντεπεξέλθει και να ηρεμήσει;
Υπάρχουν ορισμένα βοηθητικά «εργαλεία», τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, και εφοδιάζουν τα παιδιά με δεξιότητες απαραίτητες για να ηρεμούν σε κάθε κατάσταση.
1.      Να μετρήσουν ως το 5. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να μετρήσουν μέχρι το 5 πριν αντιδράσουν με θυμό. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να σταματούν και να σκέφτονται πριν δράσουν.
2.      Να πάρουν βαθιές αναπνοές. Οι βαθιές αναπνοές είναι μια αποτελεσματική μορφή χαλάρωσης. Πείτε στα παιδιά σας να πράξουν κατά αυτό τον τρόπο όταν αισθάνονται συναισθηματικά πιεσμένα.
3.      Να αναγνωρίζουν τα σήματα του θυμού. Μάθετε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν τα σημάδια που τους στέλνει το σώμα τους όταν αρχίζουν να θυμώνουν. Αναγνωρίζοντάς τα θα μπορούν να προλαμβάνουν το ξέσπασμα του θυμού.
4.      Να κάνουν γροθιές και ύστερα να χαλαρώνουν τα χέρια τους. Κατά αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εξωτερικεύσουν ένα μεγάλο μέρος της έντασης που έχει το σώμα τους.

5.      Να αναζητήσουν μια αγκαλιά. Τα παιδιά θα πρέπει να αισθάνονται πως υπάρχει κάποιος στον οποίο μπορούν να βρουν μια αγκαλιά για να ηρεμήσουν. Πέρα από το αίσθημα ασφάλειας που θα νιώσουν θα μπορέσουν να χαλαρώσουν και να ξεπεράσουν τον εκνευρισμό τους ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου