Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τα μαθήματα ζωής που επαναλαμβάνονται διαρκώς.

Υπάρχουν ορισμένες αλήθειες– μαθήματα ζωής- τα οποία πολλοί από εμάς μάθαμε πριν πολλά χρόνια ωστόσο δεν τα έχουμε αποδεχτεί πλήρως παρόλο που μπορεί να επαναλαμβάνονται διαρκώς στο πέρασμα της ζωής μας.
  1. Θα ζήσετε μόνο τη ζωή που φτιάξατε για τον εαυτό σας
Η ζωή σας είναι δική σας και μόνο. Οι άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν, αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν αντί για εσάς. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως το μονοπάτι το οποίο αποφασίσετε να ακολουθήσετε ακολουθεί τη δική σας επιθυμία και μην φοβάστε να αλλάξετε μονοπάτι ή να δημιουργήσετε ένα καινούργιο όταν κάτι τέτοιο είναι λογικό.
  1. Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων είναι σχετικά μικρός
Ζήστε τη ζωή σας σήμερα! Μην αγνοείτε τον θάνατο, αλλά μην τον φοβάστε κιόλας. Να φοβάστε τη ζωή που δεν ζήσατε επειδή φοβόσαστε τόσο πολύ να ενεργήσετε. Να τολμάτε. Να έχετε θάρρος. Να ανησυχείτε για τον θάνατο αλλά να κάνετε το επόμενο βήμα.
  1. Πριν την επιτυχία θα υπάρχει μια μορφή αποτυχίας
Τα περισσότερα λάθη είναι αναπόφευκτα. Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Δεν είναι πρόβλημα το να κάνετε λάθη. Το πρόβλημα είναι να μην μαθαίνετε από αυτά. Αν φοβάστε την αποτυχία, πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να επιτύχετε.
4.      Η σκέψη και η πράξη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα
Η επιτυχία ποτέ δεν σας ψάχνει όσο κάθεστε και την αναλογίζεστε. Είστε αυτό που κάνετε, όχι αυτό που λέτε ότι θα κάνετε. Η γνώση είναι βασικά άχρηστη χωρίς την δράση. Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Έρχονται σε αυτούς που δουλεύουν πάνω σε σκοπούς που έχουν νόημα. Και να θυμάστε, αν περιμένετε μέχρι να είστε 100% έτοιμοι να ξεκινήσετε, πιθανότατα θα περιμένετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας
5.      Δεν χρειάζεται να περιμένετε μια συγνώμη για να συγχωρήσετε
Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη αν μάθετε να αποδέχεστε όλες τις συγνώμες που δεν λάβατε. Η συγχώρεση είναι μια υπόσχεση που θέλετε να κρατήσετε. Όταν συγχωρείτε κάποιον, δίνετε μια υπόσχεση να μην αφήνετε το αμετάβλητο παρελθόν να επηρεάζει τον παρόντα εαυτό σας. Δεν έχει να κάνει με το να ελευθερώνετε κάποιον εγκληματία για τα εγκλήματά του, αλλά με το να απελευθερώνετε τον εαυτό σας από το βάρος του να είσαστε αιωνίως θύματα.
6.      Δεν είναι δουλειά των άλλων να σας αγαπήσουν. Είναι δική σας δουλειά
Πρέπει να αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας για να καταφέρετε το οτιδήποτε σε αυτό τον κόσμο. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως δεν θα αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια όσων δεν σας εκτιμούν. Να γνωρίζετε την αξία σας, ακόμα κι αν εκείνοι δεν τη γνωρίζουν. Σήμερα, επιτρέψτε σε κάποιον να σας αγαπήσει γι” αυτό που είστε – όσα ελαττώματα κι αν έχετε, όσο μη ελκυστικοί κι αν νιώθετε μερικές φορές και όσο ατελείς νομίζετε ότι είστε.
7.      Δεν σας ορίζουν αυτά που κατέχετε
Τα υλικά αγαθά είναι απλά πράγματα και δεν έχουν να κάνουν με αυτό που είσαστε ως άνθρωποι. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να τα βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα απ’όσα νομίζουν. Αυτή είναι μια σημαντική υπενθύμιση, ειδικά στις καταναλωτικές κοινωνίες οι οποίες επικεντρώνονται στα υλικά αγαθά και όχι στις ουσιαστικές συνδέσεις κι εμπειρίες.
8.      Όλα αλλάζουν, κάθε στιγμή

Αγκαλιάστε την αλλαγή και συνειδητοποιήστε πως συμβαίνει για κάποιον λόγο. Στην αρχή μπορεί να μην είναι εμφανής, αλλά στο τέλος θα αξίζει τον κόπο. Όσο καλές ή κακές είναι οι συνθήκες τώρα, θα αλλάξουν. Να είστε σίγουροι γι” αυτό. Όταν λοιπόν η ζωή είναι όμορφη, χαρείτε την. Μην ψάχνετε συνεχώς για κάτι καλύτερο. Η ευτυχία ποτέ δεν έρχεται σε εκείνους που δεν εκτιμούν αυτό που έχουν όσο καιρό το έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου