Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μη βγαίνεις εκτός εαυτού: Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Όλοι έχουμε ανθρώπους γύρω μας οι οποίοι, εσκεμμένα ή μη, μπορούν να μας τρελάνουν και να μας οδηγήσουν εκτός εαυτού. Πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

 Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά

 Ό,τι και να λέει κάποιος και, όπως και να το λέει, δεν έχει να κάνει πάντα με εσένα. Έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχει το ίδιο το άτομο με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράζεσαι όταν νιώθεις ότι θίγεσαι. Ακόμα και τότε, φράσεις όπως «Θα μπορούσες να», «μήπως να το βλέπαμε από μια άλλη μεριά», «νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε μια άλλη φορά όταν θα επικρατεί περισσότερη ηρεμία» κ.α. μπορούν να μαλακώσουν την κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό η επικοινωνία θα γίνει πιο εύκολη.

Πάρε βαθιές αναπνοές

Μια, ίσως πιο πρακτική λύση, είναι να πάρεις βαθιές αναπνοές. Όταν συναντάμε έναν άνθρωπο από τον οποίο περιμένουμε κάποια αρνητική συμπεριφορά μπαίνουμε σε κατάσταση άμυνας και επίθεσης, αυτό γίνεται ενστικτωδώς. Εκείνη την στιγμή λοιπόν 3 βαθιές ανάσες θα βοηθήσουν τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει με σύνεση και ηρεμία, χωρίς φόβο. Έτσι θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις πιο σωστά, να βγει ο αληθινός σου εαυτός, και πάνω από όλα με καθαρό μυαλό!

Κάνε νοερή εξάσκηση

Πριν συναντήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο νιώθεις ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη, κλείσε τα μάτια σου για 3 λεπτά και σκέψου πως θα ήθελες να πάει η κουβέντα. Όχι πως πιστεύεις ότι θα πάει, δες την ιδανική κατάληξη. Νιώσε τα όμορφα συναισθήματα και δες τον εαυτό σου να χαμογελάει, με ευχαρίστηση αφού τελειώσει η συνάντηση. Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.


Μην ξεχνάς ότι η επικοινωνία είναι θέμα διάθεσης. Αν υπάρχει θετική διάθεση από την μεριά σου τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Ακολούθησε τις συμβουλές στην επόμενη «δύσκολη» επικοινωνία που θα έχεις και είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου