Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παλεύοντας με την ανασφάλεια

Το αίσθημα της ανασφάλειας βασανίζει, λίγο ή πολύ, όλα τα άτομα. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα περάσουν από αυτό το στάδιο αφού δεν υπάρχει άτομο που να γεννιέται και να έχει την απόλυτη πίστη στον εαυτό του. Όλοι μας, λίγο-πολύ, μαθαίνουμε πώς να την κατακτήσουμε. Σε πολλούς φαντάζει ως ένας ακατόρθωτος στόχος καθώς δε γνωρίζουν απο που να ξεκινήσουν. Κάνοντας τα πρώτα βήματα:


Ξεχάστε την τελειότητα
Η τελειότητα είναι ένα ψέμα. Κανένας δεν πρόκειται να την αγγίξει. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να είστε τέλειοι, τόσο περισσότερο θα απογοητεύεστε κάθε φορά που δεν αγγίζετε τους υπερβολικά υψηλούς στόχους που έχετε βάλει.
Αρχίστε να παίρνετε αποφάσεις
Ξεκινήστε από τις μικρές, όπως πχ. τι να φορέσετε σήμερα. Προχωρείστε σταδιακά στις πιο μεγάλες, αυτές που μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον σας. Τίποτα δεν δείχνει περισσότερη αυτοπεποίθηση από το να είστε αποφασιστικοί και να στηρίζετε τις επιλογές σας.
Πείτε «μπράβο» στον εαυτό σας
Ακόμα κι αν αυτό που κατορθώσατε να κάνετε σήμερα είναι μικρό στα μάτια των άλλων, για εσάς πρέπει να είναι πηγή χαράς και ικανοποίησης. Αν και μερικές μέρες δεν είναι εύκολο καν να σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι και να ξεκινήσετε την ημέρα σας, εκείνες τις μέρες είναι που πρέπει να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Αντιμετωπίστε τους φόβους. Πάρτε ρίσκο

Το θάρρος στη ζωή αποκτιέται μέσα από συνεχείς προσπάθειες. Μην αφήνετε το φόβο να καθορίζει τις πράξεις σας. Ακόμα και αν διακινδυνεύσετε να χάσετε τα κεκτημένα και την ιδέα που έχουν οι άλλοι για εσάς. Διακινδυνεύστε να εμπιστευτείτε τους άλλους και να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, να είστε διαφορετικοί, κρατώντας τα ιδανικά σας και αυτά που πιστεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου