Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τι μας καρατάει μακριά από την ευτυχία;

Εξωτερικά, δείχνεις καλά. Πας στη δουλειά, στη σχολή, βγαίνεις με τους φίλους σου, έχεις τα χόμπι σου. Ολα δείχνουν πως είσαι ένα ευτυχισμένο άτομο που δεν του λείπει τίποτα. Όμως μέσα σου αισθάνεσαι εντελώς διαφορετικά. Τίποτα δε σε ευχαριστεί και όλα μπορεί να σου φαίνονται αδιάφορα και κάνεις ο,τι κάνεις μόνο από ανάγκη. Τι φταίει λοιπόν;

·         Ο ορισμός της ευτυχίας σου είναι λάθος
Αν νομίζεις πως η ευτυχία είναι ένα μεγάλο σπίτι, ένας παχυλός μισθός και πολλοί φίλοι, κάνεις λάθος. Η ευτυχία είναι στα μικρά, στις καθημερινές στιγμές.

·         Είσαι πεσιμιστής
Πάντα περιμένεις το χειρότερο και παλεύεις να μείνουν στη ζωή σου όλα όπως είναι. Μην ξεχνάς πως τις περισσότερες φορές όταν περιμένουμε το κακό, αυτό συμβαίνει.

·         Δεν κάνεις αυτό που αγαπάς
Πας στη δουλειά ή στη σχολή, γυρνάς σπίτι, βγαίνεις με τους φίλους σου, πας σινεμά ή για ποτό. Κάνεις, όμως, κάτι που πραγματικά αγαπάς;

·         Σε συγκρίνεις συνεχώς με τους άλλους
Ο καθένας έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ποιος ο λόγος να σε συγκρίνεις με τους άλλους. Το μόνο που μοιραζόμαστε με τους άλλους είναι η ανθρώπινη φύση μας, όλα τα άλλα στοιχεία μας είναι διαφορετικά.

·         Είσαι μόνος/η
Ακόμα και αν είσαι εσωστρεφής, οφείλεις στον εαυτό σου να έχεις κοινωνική ζωή. Οταν βρεθείς με άλλους ανθρώπους, θα καταλάβεις τι πήγαινε λάθος τόσο καιρό.Κάτι παρόμοιο ισχύει και όταν δεν έχεις ερωτικό σύντροφο. Βγες, κοίτα -όχι απελπισμένα, μίλησε και κάποια στιγμή θα βρεθεί ο ένας ή μία.

·         Είσαι ανασφαλής
Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, πρέπει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Οταν σου κάνουν κομπλιμέντο μην απορείς γιατί συμβαίνει. Μην ξεχνάς πως μερικές φορές χρειάζεται να προσποιηθείς πως έχεις αυτοπεποίθηση για να την κατακτήσεις τελικά.

·         Ακολουθείς έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής
Τρως πρόχειρο φαγητό, πολλά λιπαρά και έχεις κακές συνήθειες, επιβαρύνοντας την υγεία σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει πραγματικά να αισθανθείς περίεργα, ωστόσο, μπορείς να πάρεις τα πάνω σου τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά αλλά και κάνοντας γυμναστική.

·         Θέλεις όλοι να παίζουν με τους κανόνες σου
Νομίζεις πως όλοι πρέπει να παίζουν το παιχνίδι σου, να λένε «ναι» στα θέλω σου και να ακολουθούν τους ρυθμούς σου. Δεν πάει, όμως, έτσι. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα.

·         Δεν αφήνεις χρόνο για σένα

Πάντα προσπαθείς να είσαι εκεί για τους άλλους και να τους ευχαριστήσεις όλους, αλλά έτσι δεν κάνεις πράγματα για εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου